Pizzetta bianca med fänkål och stora räkor

1 tim 30 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizzetta bianca med fänkål och stora räkor

Små, tunna pizzor utan tomatsås – toppade med krämig mozzarella, syrlig fänkål och saftiga räkor. Perfekta som förrätt, till plock eller på buffébordet.

Ingredienser

Pizzadeg:

Vatten
2 dl
Jäst
10 g
Honung
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl
4½ dl
Salt
1 krm

Pizzetta:

Schalottenlök
1
Fänkål
½
Röd chili
½
Olivolja
2 msk
Citronsaft
2 msk
Honung
½ msk
Salt och vitpeppar
150 g
Stora räkor utan skal
8
Olivolja till stekning
1 msk

Garnering:

Färsk basilika

Gör så här

Pizzadeg:

  • Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med vatten, honung och olivolja.
  • Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig i maskin ca 10 min. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 2–3 min.
  • Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.

Förbered topping:

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skala och skiva löken tunt. Hyvla fänkålen fint. Dela och finhacka chilin.
  • Blanda fänkål, lök, chili, citronsaft, olivolja och honung. Smaka av med salt och peppar.

Forma och grädda pizzettorna:

  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i fyra delar och kavla ut till tunna ovaler. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Fördela mozzarella på pizzabottnarna. Toppa med fänkålsblandningen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min, tills pizzorna fått fin färg.

Stek räkorna:

  • Stek räkorna hastigt i het panna med olivolja, ca 30 sek/sida. Krydda med salt och peppar.
  • Lägg räkorna ovanpå de färdiggräddade pizzettorna. Toppa med färsk basilika och servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

495 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/pizzetta-bianca-med-fankal-och-stora-rakor/