Pizza bianco med taleggio, fikon och svamp

25 min Brunch Huvudrätt
Pizza bianco med taleggio, fikon och svamp

En ljuvlig kombination av krämig Taleggio, söta fikon och smakrik svamp – perfekt som plockmat på buffén eller som en lyxig helgförrätt. Superenkel att fixa, men känns festlig tack vare den balanserade mixen av smaker och texturer.

Ingredienser

Färska fikon
2
Medelstora champinjoner
4
À 400 g pizzadeg, gärna surdeg
1 pkt
Olivolja
1 msk
Taleggio
ca 200 g
Flytande honung
1 tsk
Färsk timjan
2 kvistar
Flingsalt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225º varmluft med en plåt i.
  • Skiva fikonen och champinjonerna tunt.
  • Dela pizzadegen i fyra bitar och forma till små pizzor. Lägg på ett bakplåtspapper. Pensla ovansidan av pizzorna med olivolja.
  • Smula över Taleggio och fördela fikon och svamp jämnt. Ringla lite honung över och strö på färsk timjan. Dra över bakplåtspapprett till den heta plåten.
  • Grädda pizzorna ca 10 min beroende på ugn och pizzastorlek. Avsluta med nymald svartpeppar och flingsalt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

465 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 2,2 g
Protein: 17,5 % 20 g
Fett: 38,1 % 20 g
Kolhydrater: 44,4 % 50,8 g
https://www.arla.se/recept/pizza-bianco-med-taleggio-fikon-och-svamp/