Pizza bianco med taleggio, fikon och svamp
25 min
Brunch
Huvudrätt
•
En ljuvlig kombination av krämig Taleggio, söta fikon och smakrik svamp – perfekt som plockmat på buffén eller som en lyxig helgförrätt. Superenkel att fixa, men känns festlig tack vare den balanserade mixen av smaker och texturer.
Ingredienser
|
Färska fikon
|
2 |
|---|---|
|
Medelstora champinjoner
|
4 |
|
À 400 g pizzadeg, gärna surdeg
|
1 pkt |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Taleggio
|
ca 200 g |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
|
Färsk timjan
|
2 kvistar |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
465 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 17,5 % | 20 g |
| Fett: | 38,1 % | 20 g |
| Kolhydrater: | 44,4 % | 50,8 g |