Pizza bianco med syrad grädde, kapris och lagrad ost

Pizza bianco med syrad grädde, kapris och lagrad ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

20 min

Med färdig pizzadeg blir middagen klar på ett kick. Här är en lite mer vuxen variant med tunt skivad potatis, smakrik ost och kapris.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på syrad grädde. Skala och skiva lök och potatis tunt.
  3. Lägg potatisen och hälften av löken på pizzan. Salta och peppra. Lägg på kapris och solroskärnor. Toppa med riven ost.
  4. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min tills osten fått fin färg.
  5. Hacka persiljan. Blanda resten av löken med persilja, citronsaft, citronskal och olivolja. Lägg blandningen på den nygräddade pizzan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 960 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 104 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa: