Pizza bianca med grönkål och silverlök

45 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza bianca med grönkål och silverlök

Pizza bianca är pizza utan tomatsås, här med smetana, grönsaker och smakrik ost, toppat med stenbitsrom. Perfekt som mingelmat, lika god varm som kall.

Ingredienser

Pizzadeg, ca 400 g
1
Silverlökar
2
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Riven grönkål
4 dl
Kokta, skalade mandelpotatisar
6
Mozzarella
200 g
100 g
2 dl
Röd stenbitsrom
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Kavla ut degen tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Fräs dem i smör utan att det tar färg, Salta och peppra.
  • Blanda kålen med lökblandningen. Skiva potatisen tunt. Riv ostarna grovt.
  • Bred ut smetana på pizzadegen, toppa med riven ost, kålblandning och potatis. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Toppa med rom och servera.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

810 kcal

Energifördelning: per port
Protein: 28 g
Fett: 49 g
Kolhydrater: 64 g
https://www.arla.se/recept/pizza-bianco-med-gronkal-och-silverlok/