Pizza bianco med löjrom och smetana
40 min
•
Arbetstid: 20 min
Förrätt
Huvudrätt
•
Pizza bianco har fått sitt namn för att den har créme fraiche eller smetana som bas istället för tomatsås. Vi har gjort en riktigt lyxig variant med krispig löjrom, syrlig citron och krämig smetana. Perfekt att servera när du vill lyxa till det lite extra!
Ingredienser
Pizzadeg:
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
6 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vatten
|
2½ dl |
|
Olivolja
|
½ dl |
Eller:
|
Färdig pizzadeg á 400 g
|
2 |
|---|
Fyllning:
| 1 dl | |
| 150 g | |
|
Champinjoner, skivade
|
4 |
|
Kokta potatisar, skivade
|
4 |
Topping:
|
Löjrom
|
50 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Champinjoner, skivade
|
4 |
|
Dillvippor
|
|
|
Citron, klyftad
|
1 |
| 50 g |
Gör så här
Pizzadeg:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1092 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,2 g |
| Protein: | 12,4 % | 33,2 g |
| Fett: | 40,2 % | 49,7 g |
| Kolhydrater: | 47,4 % | 127,4 g |