Pistagekola

Pistagekola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

Kola är gott och med saltade pistagenötter i smeten blir kolan ännu godare.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl rostade, saltade pistagenötter
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Gör så här

Blanda smör, grädde, socker och sirap i en tjockbottnad, vid kastrull. Koka utan lock tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Rör om då och då. Koktid 15-30 min. Skala och grovhacka nötterna. Rör ner nötter och vaniljsocker i smeten. Häll upp smeten på ett smörpapper. Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.

Så lyckas du med kolan

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 55 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa: