Pistagekola

Pistagekola

Betyg

(39 st)

Kola är gott och med saltade pistagenötter i smeten blir kolan ännu godare.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Gör så här:

Gör så här:

Blanda smör, grädde, socker och sirap i en tjockbottnad, vid kastrull. Koka utan lock tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Rör om då och då. Koktid 15-30 min. Skala och grovhacka nötterna. Rör ner nötter och vaniljsocker i smeten. Häll upp smeten på ett smörpapper. Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.

Så lyckas du med kolan

 

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 55 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem