Picklade primörer

1 tim 15 min
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
Picklade primörer

Krispiga primörer i klassisk ättikslag. Passar till det mesta på grillen.

Ingredienser

Späda morot
150 g
Blomkål
150 g
Spetskål
100 g
Rädisor
100 g

Lag:

Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
1 dl
Vatten
5 dl
Hel anis
1 msk
Hel kummin
1 msk
Fänkålsfrön
1 msk

Gör så här

  • Skala ev morötterna. Skär primörerna i tunna skivor.
  • Koka upp ingredienserna till lagen och låt dra 30 min.
  • Koka upp igen och sila vätskan över primörerna. Låt svalna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

145 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,8 g
Protein: 6,2 % 2,2 g
Fett: 6,1 % 1 g
Kolhydrater: 87,7 % 31,3 g
https://www.arla.se/recept/picklade-primorer/