Picklad rödlök

15 min Tillbehör
Picklad rödlök

Picklad rödlök är ett jättegott tillbehör till de flesta maträtter, såväl kött, fisk och fågel som vegetariskt. En klassisk 1-2-3-lag med vatten, socker och ättika går snabbt att blanda ihop och funkar till alla sorters inläggningar.

Ingredienser

Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
3 dl
Rödlökar
2

Gör så här

  • Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något.
  • Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumna lagen och låt stå tills den kallnat.
  • Löken är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

121 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 0,5 g
Protein: 1 % 0,3 g
Fett: 0 % 0 g
Kolhydrater: 99 % 29,4 g
https://www.arla.se/recept/picklad-rodlok/