Svecia med dill, saltgurka och anis

Svecia med dill, saltgurka och anis

30 min
Picklad ost är gott! Skär osten i kuber och lägg i goda oljor med färska kryddor och örter. Servera som munsbitar på nybakat bröd eller topping på sallader.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm oljan till 60°.
  • Mixa oljan slät med dillen och sila genom en finmaskig sil.
  • Skär osten i 1½ cm stora kuber. Skär gurkan i ½ cm stora kuber.
  • Blanda ost, gurka, anis och dillolja. Lägg i glasburk med lock.
  • Låt gärna dra i kylskåp några dagar innan servering.
Klart!

Ingredienser

Rapsolja
2½ dl
Plockad färsk dill
3 dl
200 g
Saltgurkor
1 – 2
Anisfrön
½ tsk