Piadina

30 min Brunch Frukost Lunch Mellanmål
Piadina

Piadina är ett härligt tunnbröd som härstammar från Emilia-Romagna regionen i Italien. Bröden innehåller bakpulver, så det går snabbt att svänga ihop dessa bröd. Det är underbart gott att fylla nystekt piadina med färskost, pesto, mozzarella, grönsaker och chark.

Ingredienser

Vetemjöl
7 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
½ dl
Vatten
3 dl
Olivolja, till pensling
1 dl

Förslag på fyllning:

Pesto
Mortadella eller andra charkprodukter
Mozzarella
Rucola
Tomater
Grillad zucchini
Inkluderad
Pesto
15 min
Pesto
(25)

Gör så här

  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner smör- & rapsolja och vatten. Knåda raskt ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 8 bitar på mjölat bakbord.
  • Kavla ut ett bröd i taget riktigt tunt. Pensla bröden på båda sidor med olivolja. Hetta upp en stor stekpanna och stek bröden ca 2 min per sida.
  • Lägg bröden i en ren kökshandduk allteftersom de blir klara så de håller sig mjuka.
  • Fyll nystekt piadina med dina favoriter. Servera direkt och njut!
Serveringsförslag:
Pesto
15 min
Pesto
(25)
Klart!

Näringsvärden, per styck exklusive fyllning

Energi:

325 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 1,9 g
Protein: 4,5 g
Kolhydrater: 38,5 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/piadina/