Petits-choux med löjrom och hummer
                                
                                    1 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  40 min
                                
                                    Afternoon tea
                                    Buffé
                                    Förrätt
                        
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
         
    Petits-choux, franska små tilltugg, med lyxig fyllning på smetana, hummerkött och löjrom. Perfekt till nyårsfirandet eller som drinktilltugg på festen. Dessutom kan du baka petits-chouxerna i förväg.
 
    Ingredienser
| 75 g | |
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1¾ dl | 
| 
                                            
                                                Tomatpuré
                                            
                                     | 1½ msk | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 3 | 
Fyllning:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Riven färsk ingefära
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Grovmalen svartpeppar
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Finhackad färsk gräslök
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Löjrom
                                            
                                     | 50 g | 
| 
                                            
                                                Grovhackat hummerkött
                                            
                                     | 50 g | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Petitx-chouxerna kan bakas dagen innan. Toppa dem ev med svarta sesamfrön innan gräddning. Öppna gärna ugnsluckan någon gång under gäddningen för att släppa ut ångan från ugnen.
Näringsvärden, per st
Energi:
87 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g | 
| Protein: | 10,7 % | 2,3 g | 
| Fett: | 70,2 % | 6,9 g | 
| Kolhydrater: | 19,1 % | 4,1 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
    