Pepparkakstryffel

Pepparkakstryffel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

Pepparkakstryffel med mjölkchoklad, honung och pepparkakskryddor, rullade i krossade pepparkakor. Tryfflarna kräver lite planering, men det är mödan väl värt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

  • krossade pepparkaka

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka honung och sirap på svag värme tills den mörknar något. Koka upp grädde och kryddor och häll över honungen. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet. Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur. Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim. Forma till runda tryfflar och rulla dem i krossade pepparkakor. Förvara svalt.

Tips:

Låt tryfflarna stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.

Så lyckas du med tryffeln

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag