Pepparkakstryffel

Pepparkakstryffel

Betyg

(18 st)

Pepparkakstryffel med mjölkchoklad, honung och pepparkakskryddor, rullade i krossade pepparkakor. Tryfflarna kräver lite planering, men det är mödan väl värt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

  • 1 msk honung
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kryddnejlika
  • 225 g mjölkchoklad t ex Odense
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • krossade pepparkakor

Gör så här:

Gör så här:

Koka honung och sirap på svag värme tills den mörknar något. Koka upp grädde och kryddor och häll över honungen. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet. Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur. Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim. Forma till runda tryfflar och rulla dem i krossade pepparkakor. Förvara svalt.

Tips:

Låt tryfflarna stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.

Så lyckas du med tryffeln

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem