Pepparkakstryffel
3 tim 40 min
•
Arbetstid: 40 min
•
Pepparkakstryffel med mjölkchoklad, honung och pepparkakskryddor, rullade i krossade pepparkakor. Tryfflarna kräver lite planering, men det är mödan väl värt!
Ingredienser
|
Honung
|
1 msk |
|---|---|
|
Ljus sirap
|
1 msk |
| 1 dl | |
|
Malen kanel
|
½ tsk |
|
Malen ingefära
|
½ tsk |
|
Malen kryddnejlika
|
½ tsk |
|
Mjölkchoklad t ex Odense
|
225 g |
| 1 msk |
|
Krossade pepparkakor
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Låt tryfflarna stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.
Näringsvärden, per st
Energi:
95 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 5,1 % | 1,2 g |
| Fett: | 61,5 % | 6,6 g |
| Kolhydrater: | 33,4 % | 7,8 g |
Video
Så lyckas du med tryffeln
Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!