Pasta med pesto svedese

Pasta med pesto svedese

Betyg

(7 st)

Rustik pasta med rotfrukter och en svensk variant av pesto med persilja, basilika och gräddfil. Det går utmärkt att koka rotfrukterna direkt i pastavattnet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g pasta
  • 400 g rotfrukter t ex kålrot , morot , palsternacka, selleri
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ dl hackade färska blandade örter

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare och kör tills allt är blandat. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skala rotsakerna och skär dem i tunna strimlor. Lägg ner dem i pastavattnet när det återstår 5 min. av koktiden. Häll av vattnet och rör i smör och örter. Servera den kalla såsen till den heta pastan.

Tips:

Såsen kan förberedas helt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem