Pasta med pesto svedese

Pasta med pesto svedese

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Rustik pasta med rotfrukter och en svensk variant av pesto med persilja, basilika och gräddfil. Det går utmärkt att koka rotfrukterna direkt i pastavattnet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g pasta
  • 400 g rotfrukter t ex kålrot , morot , palsternacka, selleri
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ dl hackade färska blandade örter

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare och kör tills allt är blandat. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skala rotsakerna och skär dem i tunna strimlor. Lägg ner dem i pastavattnet när det återstår 5 min. av koktiden. Häll av vattnet och rör i smör och örter. Servera den kalla såsen till den heta pastan.

Tips:

Såsen kan förberedas helt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem