Pasta Alfredo med kyckling
30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
•
En krämig Pasta Alfredo med kyckling slår aldrig fel! Denna gräddiga pastarätt med timjanstekt kycklingbröst är en perfekt rätt för den hungrige. För omväxlingens skull har vi syrad grädde i såsen. Detta tillför en härlig syra i rätten som bryter av mot de feta smakerna. Dessutom blir pastasåsen oerhört krämig och precis som man vill ha den! Pasta Alfredo blir som godast när den serveras direkt.
Ingredienser
|
Fettuccine, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Kycklinglårfilé
|
400 g |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Färsk timjan
|
½ kruka |
| 2 msk | |
| 3 dl | |
|
Vatten, från pastakoket
|
1½ dl |
|
Frysta gröna ärter
|
2 dl |
|
Kycklingbuljong
|
1 tärning |
| 100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
828 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 20,4 % | 41,6 g |
| Fett: | 44,7 % | 41,8 g |
| Kolhydrater: | 34,9 % | 71,2 g |