Påsksill med örter

Påsksill med örter

60+ min Buffé
Denna påsksill passar lika bra till frukost- eller lunchmackan som till de klassiska tillbehören: kokt potatis, ägg och ett gott knäckebröd. Citronskalet ger en frisk smak och gräddfilen gör den krämig och extra populär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skölj sillen i kallt vatten, torka den och skär den i bitar, ca 2 cm stora.
  • Blanda gräddfil med örterna. Rör ner sill, citron och peppar.
  • Låt stå i kyl minst 3 tim eller gärna över natten.
Klart!
Energi:

215 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 14 g

Ingredienser

5-minuterssill
1 förp
2 dl
Hackade färska örter, t ex persilja, oregano, timjan
1½ dl
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Citron
rivet skal av 1