Påsksallad
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Buffé
Tillbehör
•
Vacker och frisk sallad i påskens vackra kulörer. Denna påsksallad är smaksatt med färsk ingefärs, harissa och koriander. Underbara smaker tillsammans med påskens lamm- och kycklingrätter. En utmärkt rätt att förbereda och servera på buffèn.
Ingredienser
|
Delikatesspotatis eller färskpotatis
|
800 g |
|---|---|
|
Malen gurkmeja
|
1 msk |
|
Morot
|
300 g |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Risvinäger
|
3 msk |
|
Strösocker
|
1½ msk |
|
Färsk ingefära, riven
|
1 msk |
|
Rädisor
|
150 g |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Harissa
|
½ tsk |
|
Salt och peppar
|
|
Småbladig sallad
|
60 g |
|---|---|
| 150 g | |
|
Färsk koriander, hackad
|
1 kruka |
|
Rostade sesamfrön, pumpafrön, solrosfrön
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
196 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g |
| Protein: | 12 % | 5,8 g |
| Fett: | 40,6 % | 9 g |
| Kolhydrater: | 47,4 % | 22,8 g |