Påskig ris à la Malta
30 min
Buffé
Dessert
Efterrätt
•
&format=webp)
Ljuvligt gul gröt med vackra aprikoser, citrus och pistagenötter. Perfekta avslutningen till vilken påskmiddag som helst.
Ingredienser
Inkokta aprikoser:
Citron
|
1 |
---|---|
Vaniljpulver
|
2 krm |
Vatten
|
2 dl |
Strösocker
|
¾ dl |
Torkade aprikoser
|
150 g |
2 dl | |
Färdig risgrynsgröt à 500 g
|
2 förp |
250 g | |
Malen gurkmeja
|
2 tsk |
Florsocker
|
½ dl |
Skalade pistagenötter, grovhackade
|
2 dl |
Gör så här
Inkokta aprikoser:
Lägg till recept till tillagad
Pistagenötter kan bytas ut mot rostade mandelspån eller hackade och rostade hasselnötter.
Har du inte vaniljpulver hemma går det bra att byta ut den mot vaniljsocker. 2 krm vaniljpulver motsvarar ungefär 1 tsk vaniljsocker.
Näringsvärden, per port
Energi:
440 kcal
Energifördelning: per port | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Fett: | 23 g |
Kolhydrater: | 47 g |

