Påskig ris ala Malta

Påskig ris ala Malta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

30 min

Ljuvligt gul gröt med vackra aprikoser, citrus och pistagenötter. Perfekta avslutningen till vilken påskmiddag som helst.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Inkokta aprikoser:

  • 1 citron
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 dl vatten
  • ¾ dl strösocker
  • 150 g torkade aprikoser

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Inkokta aprikoser:

  1. Finriv skalet från citronen och pressa saften från halva. Koka upp vatten, vaniljpulver, socker och citronsaft.
  2. Lägg i aprikoserna och låt sjuda ca 20 min tills de är mjuka. Låt kallna.
  1. Vispa grädden. Blanda risgrynsgröten med kvarg, gurkmeja, florsocker och citronskal. Vänd ner den vispade grädden.
  2. Lägg upp gröten/krämen i portionsskålar och toppa med aprikoser och pistagenötter.

Tips:

Pistagenötter kan bytas ut mot rostade mandelspån eller hackade och rostade hasselnötter.

Tips:

Har du inte vaniljpulver hemma går det bra att byta ut den mot vaniljsocker. 2 krm vaniljpulver motsvarar ungefär 1 tsk vaniljsocker.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag