Påskig ris à la Malta
30 min
Buffé
Dessert
Efterrätt
•
&format=webp)
Ljuvligt gul gröt med vackra aprikoser, citrus och pistagenötter. Perfekta avslutningen till vilken påskmiddag som helst.
Ingredienser
Inkokta aprikoser:
Citron
|
1 |
---|---|
Vaniljpulver
|
2 krm |
Vatten
|
2 dl |
Strösocker
|
¾ dl |
Torkade aprikoser
|
150 g |
2 dl | |
Färdig risgrynsgröt à 500 g
|
2 förp |
250 g | |
Malen gurkmeja
|
2 tsk |
Florsocker
|
½ dl |
Skalade pistagenöt, grovhackade
|
2 dl |
Gör så här
Inkokta aprikoser:
Markera receptet som tillagat
Pistagenötter kan bytas ut mot rostade mandelspån eller hackade och rostade hasselnötter.
Har du inte vaniljpulver hemma går det bra att byta ut den mot vaniljsocker. 2 krm vaniljpulver motsvarar ungefär 1 tsk vaniljsocker.
Näringsvärden, per port
Energi:
431 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,9 g |
Protein: | 10 % | 10,6 g |
Fett: | 46,4 % | 22,6 g |
Kolhydrater: | 43,6 % | 46,3 g |

