Panerad kyckling
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
Att panera kyckling är inte svårt. Det blir extra krispigt om kycklingen dubbelpaneras i mjöl, sedan ägg och sista vändan är panko. Servera den panerade kycklingen med t ex en chilihet gräddfilssås och nyrostad potatis.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé, gärna tunnskivad
|
600 g |
|---|---|
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Panko
|
ca 3 dl |
|
Frityrolja, till stekning
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kontrollera med en stektermometer att innertemperaturen på kycklingen har kommit upp i 72°.
Näringsvärden, per port
Energi:
791 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 21,8 % | 42,4 g |
| Fett: | 60,9 % | 54,5 g |
| Kolhydrater: | 17,3 % | 33,6 g |