Panerad kyckling

1 tim
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Panerad kyckling

Att panera kyckling är inte svårt. Det blir extra krispigt om kycklingen dubbelpaneras i mjöl, sedan ägg och sista vändan är panko. Servera den panerade kycklingen med t ex en chilihet gräddfilssås och nyrostad potatis.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé, gärna tunnskivad
600 g
Salt och svartpeppar
Vetemjöl
1½ dl
Ägg
2
Panko
ca 3 dl
Frityrolja, till stekning
2 dl

Gör så här

  • Banka ut kycklingen till ca 1 cm tunna skivor. Krydda med salt och peppar.
  • Häll upp mjöl på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en tredje tallrik
  • Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
  • Hetta upp oja till 180° i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen tills den är genomstekt, 2-3 min per sida.
Markera receptet som tillagat

Kontrollera med en stektermometer att innertemperaturen på kycklingen har kommit upp i 72°.

Näringsvärden, per port

Energi:

791 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,2 g
Protein: 21,8 % 42,4 g
Fett: 60,9 % 54,5 g
Kolhydrater: 17,3 % 33,6 g
https://www.arla.se/recept/panerad-kyckling/