Panerad fisk i airfryer

30 min Lunch Matlåda Middag
Panerad fisk i airfryer

Panerad fisk i airfryer är både snabb och enkel att laga. Med mindre smör än vid traditionell stekning får du fortfarande en gyllene, frasig yta, samtidigt som fisken behåller sin saftighet. Servera med kokt potatis, ärtor och en smakrik kall sås för en riktig familjefavorit.

Nytt

Ingredienser

Potatis
900 g
Salt
1 tsk

Panerad fisk:

Rödspättafiléer
500 g
Vetemjöl
1 dl
Ägg
2
Ströbröd
2 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
50 g

Sås:

2 dl
Dijonsenap
1 tsk
Hackade cornichons
3 msk
Hackade kapris
1 msk
Finhackad gräslök
2 msk
Curry
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ tsk

Till servering:

Frysta gröna ärter
250 g
Salt
1 tsk
Citron
1
Hackad färsk dill
1 msk

Gör så här

  • Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.

Sås:

  • Blanda crème fraiche och dijonsenap i en skål.
  • Grovhacka cornichons och kapris. Finhacka gräslöken. Vänd ner i skålen tillsammans med curry, salt och svartpeppar. Ställ kallt fram till servering.

Panerad fisk:

  • Klappa rödspättafiléerna torra med hushållspapper.
  • Lägg mjölet i en tallrik, vispa äggen i en annan och blanda ströbröd, salt och peppar i en tredje tallrik.
  • Vänd fiskfiléerna i mjöl, sedan i ägg och till sist i det kryddade ströbrödet.
  • Lägg hälften av rödspättafiléerna direkt i airfryern och pensla ovansidan med det smälta smöret.
  • Tillaga dem på 200° i 2 min. Vänd fiskfiléerna, pensla den andra sidan med smör och tillaga i ytterligare 2 min.
  • Stek den andra hälften av fiskfiléerna på samma sätt som de första.

Till servering:

  • Tillaga ärtorna enligt anvisning på förpackningen. Skär citronen i 4 st klyftor.
  • Servera panerad fisk med kokt potatis, gröna ärtor, sås och citronklyfta. Toppa med dill.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

733 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 12,8 g
Protein: 29 % 52,4 g
Fett: 28,6 % 23,7 g
Kolhydrater: 42,4 % 76,4 g
https://www.arla.se/recept/panerad-fisk-i-airfryer/