Panerad fisk i airfryer
30 min
Lunch
Matlåda
Middag
•
Panerad fisk i airfryer är både snabb och enkel att laga. Med mindre smör än vid traditionell stekning får du fortfarande en gyllene, frasig yta, samtidigt som fisken behåller sin saftighet. Servera med kokt potatis, ärtor och en smakrik kall sås för en riktig familjefavorit.
Nytt
Ingredienser
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
Panerad fisk:
|
Rödspättafiléer
|
500 g |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Ströbröd
|
2 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
| 50 g |
Sås:
| 2 dl | |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Hackade cornichons
|
3 msk |
|
Hackade kapris
|
1 msk |
|
Finhackad gräslök
|
2 msk |
|
Curry
|
½ msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
Till servering:
|
Frysta gröna ärter
|
250 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Citron
|
1 |
|
Hackad färsk dill
|
1 msk |
Gör så här
Sås:
Panerad fisk:
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
733 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,8 g |
| Protein: | 29 % | 52,4 g |
| Fett: | 28,6 % | 23,7 g |
| Kolhydrater: | 42,4 % | 76,4 g |