Pajdeg till desserter

50 min
Arbetstid: 10 min
Efterrätt
Pajdeg till desserter

Ett grundrecept för söta pajer. När du förgräddar skalet håller sig pajen spröd.

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
Vatten
1½ msk

Gör så här

  • Skär smöret i tärningar. Lägg smör, mjöl och socker i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en smord pajform och nagga pajdegen med en gaffel.
  • Ställ pajdegen i kylen ca 30 min eller i frysen ca 15 min. Detta för att degen inte ska falla ner från kanten när den förgräddas.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per sats

Energi:

1640 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per sats
Fiber: - 6,5 g
Protein: 4 % 16,1 g
Fett: 57,1 % 105,9 g
Kolhydrater: 38,9 % 157,1 g
https://www.arla.se/recept/pajdeg-till-desserter/