Pajalagröt

12 tim
Arbetstid: 5 min
Frukost Mellanmål
Pajalagröt

Pajalagröt är en fiberrik gröt fylld med torkad frukt, linfrön och fiberhavregryn. Den torkade frukten och fröna blötlägger du i en kastrull redan kvällen innan. Sen är det bara att koka upp det tillsammans med havregryn och havrekli. En perfekt start på morgonen tillsammans med mjölk, kanel och päronskivor.

Ingredienser

Katrinplommon
4
Torkade aprikoser
4
Russin
½ dl
Krossade linfrön
½ dl
Vatten
7 dl
Fiberhavregryn
2 dl
Havrekli
1 dl
Salt
1 krm

Till servering:

3 dl
Päron
1
Malen kanel

Gör så här

  • Skär katrinplommon och torkade aprikoser i mindre bitar. Lägg i en kastrull. Tillsätt russin, linfrö och vatten. Låt stå över natten.
  • Nästa morgon: Tillsätt havregryn, havrekli och salt till gröten.
  • Koka upp under omrörning och låt sjuda 3-5 min.
  • Servera pajalagröten med mjölk, skivat päron och lite kanel.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

491 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 17,2 g
Protein: 14 % 16,9 g
Fett: 24,8 % 13,8 g
Kolhydrater: 61,2 % 74 g
https://www.arla.se/recept/pajalagrot/