Ostsmörgås på danskt rågbröd med hemgjord apelsinmarmelad

Ostsmörgås på danskt rågbröd med hemgjord apelsinmarmelad

Betyg

(3 st)

Enkel apelsinmarmelad som kokas ihop på mindre än tio minuter. Bred apelsinmarmeladen på smörgås av danskt rågbröd, smör och god ost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Apelsinmarmelad:

  • 1 kg apelsiner
  • 6 dl syltsocker
  • 2 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Gör så här:

Börja med apelsinmarmeladen. Tvätta apelsinerna. Dela och skiva dem med skalet kvar. Plocka bort eventuella kärnor. Mixa apelsin, socker och vaniljpulver till en grov kompott. Koka upp i en kastrull och låt koka ca 8 min på medlvärme. Häll upp i rengjorda burkar och låt svalna. Förvara marmeladen i kyl, håller ca 4 veckor. Bred Bregott på brödet, lägg på hyvlad ost och toppa med marmeladen.

Näringsvärden, per styck inkl 20g marmelad

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem