Ostsmörgås på danskt rågbröd med hemgjord apelsinmarmelad
  • Arla
  • Recept & mat
  • Ostsmörgås på danskt rågbröd med hemgjord apelsinmarmelad

Ostsmörgås på danskt rågbröd med hemgjord apelsinmarmelad

60+ min Mellanmål Frukost
Enkel apelsinmarmelad som kokas ihop på mindre än tio minuter. Bred apelsinmarmeladen på smörgås av danskt rågbröd, smör och god ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med apelsinmarmeladen. Tvätta apelsinerna. Dela och skiva dem med skalet kvar. Plocka bort eventuella kärnor.
  • Mixa apelsin, socker och vaniljpulver till en grov kompott. Koka upp i en kastrull och låt koka ca 8 min på medelvärme.
  • Häll upp i rengjorda burkar och låt svalna. Förvara marmeladen i kyl, håller ca 4 veckor.
  • Bred Bregott på brödet, lägg på hyvlad ost och toppa med marmeladen.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Danskt rågbröd
4 skivor
Bregott®
8 skivor
Apelsinmarmelad:
Apelsiner
1 kg
Syltsocker
6 dl
Vaniljpulver
2 tsk