Ostkaka med cottage cheese och pesto

Ostkaka med cottage cheese och pesto

10 min
Släng snabbt ihop en äggröra och grädda den i mikrovågsugnen. Efter en dryg minut plingar det till och du kan ta ut en salt cheesecake som toppas med en lättgjord pesto. Riktig lyxmat när man ska äta solo.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostkaka-med-cottage-cheese-och-pesto/

Gör så här

  • Vispa ihop ägg och cottage cheese i en liten bunke och värm i mikro 1-1 ½ min på högsta effekt.
  • Mixa ihop ingredienserna till peston med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.
  • Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna.
  • Servera ostkakan med pesto och pinjenötter och avsluta med balsamicokräm.
Klart!
Energi:

1125 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 114 g

Ingredienser

Pesto:
Hackad färsk basilika
½ dl
Olivolja
¾ dl
Vitlöksklyfta
1
Valnötter
1 dl
Salt och svartpeppar
Topping:
Pinjenötter
¼ dl
Crema balsamico
1 tsk