Ostkaka med cottage cheese och pesto

Ostkaka med cottage cheese och pesto

Betyg

(0 st)

5 min

Släng snabbt ihop en äggröra och grädda den i mikrovågsugnen. Efter en dryg minut plingar det till och du kan ta ut en salt cheesecake som toppas med en lättgjord pesto. Riktig lyxmat när man ska äta solo.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pesto:

  • ½ dl hackad färsk basilika
  • ¾ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl valnötter
  • salt och svartpeppar

Topping:

  • ¼ dl pinjenötter
  • 1 tsk crema balsamico

Gör så här:

Gör så här:

Vispa ihop ägg och cottage cheese i en liten bunke och värm i mikro 1-1 ½ min på högsta effekt. Mixa ihop ingredienserna till peston med en stavmixer, smaka av med salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna. Servera ostkakan med pesto och pinjenötter och avsluta med balsamicokräm.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1125 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 114 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem