Ostkaka med cottage cheese och pesto - Recept | Arla
Ostkaka med cottage cheese och pesto

Ostkaka med cottage cheese och pesto

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

5 min

Släng snabbt ihop en äggröra och grädda den i mikrovågsugnen. Efter en dryg minut plingar det till och du kan ta ut en salt cheesecake som toppas med en lättgjord pesto. Riktig lyxmat när man ska äta solo.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pesto:

  • ½ dl hackad färsk basilika
  • ¾ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl valnötter
  • salt och svartpeppar

Topping:

  • ¼ dl pinjenötter
  • 1 tsk crema balsamico

Gör så här

Gör så här

Vispa ihop ägg och cottage cheese i en liten bunke och värm i mikro 1-1 ½ min på högsta effekt. Mixa ihop ingredienserna till peston med en stavmixer, smaka av med salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna. Servera ostkakan med pesto och pinjenötter och avsluta med balsamicokräm.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1125 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 114 g

Skriv ut

Källa: