Ostburgare med portabello och vitlökssmör
                                
                                     35 min
                                
                                    Huvudrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Bjud på en saftig vego-burgare med spanska influenser. Portabellohattarna har fyllts med vitlökssmör för att sedan gratineras. Nystekt ost samsas mellan rostade hamburgerbröd med vitlökssvampen, bladpersilja, rödlöksringar och en sval hamburgerdressing. Servera gärna med nystekta pimientos de padron och gröna oliver. En riktig spansk fiesta!
Ingredienser
| 
                                            
                                                Halloumi
                                            
                                     | 1 förp | 
|---|
| 
                                            
                                                Portabellosvampar, stora
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 4 msk | |
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                Hamburgerbröd
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Bladpersilja
                                            
                                     | 1 knippe | 
| 
                                            
                                                Rödlök
                                            
                                     | 1 | 
Dressing:
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Chilisås
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Dijonsenap
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Trä grillpinnar genom burgarna och pudra över lite paprikapulver före servering.
Näringsvärden, per port
Energi:
492 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,3 g | 
| Protein: | 15,7 % | 19 g | 
| Fett: | 55,2 % | 30,7 g | 
| Kolhydrater: | 29,1 % | 35,3 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    