Orange chicken
                                
                                     45 min
                                
                                    Huvudrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Orange chicken består av friterad kyckling som vänds ner i en klibbig apelsinsås med smak av ingefära, vitlök, soja, vinäger och sesam. Detta är en rätt som kräver tid, men det är den värd! Det är viktigt att kycklingen blir ordentligt krispig innan den vänds i den smakrika apelsinsåsen. Servera gärna med svart ris.
 
    
            Karolina Sparring
                Kock och receptansvarig Arla Mat
        
    
 
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Kycklinglårfilé
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Majsstärkelse
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Nymalen svartpeppar eller vitpeppar
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Kallt vatten
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Olja, till fritering
                                            
                                     | 5 dl | 
|---|
Apelsinsås:
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 3 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Färsk ingefära
                                            
                                     | 25 g | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Chili flakes
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Farinsocker
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Apelsin, finrivet skal och pressad saft
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Kallt vatten
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Japansk soja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Risvinäger
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Sesamolja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Majsstärkelse
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Kallt vatten
                                            
                                     | 1 msk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Svart ris
                                            
                                     | 3½ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Salladslök
                                            
                                     | 1 knippe | 
| 
                                            
                                                Rostade sesamfrön
                                            
                                     | 3 msk | 
Gör så här
Apelsinsås:
Orange chicken:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
1738 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,3 g | 
| Protein: | 9 % | 38,4 g | 
| Fett: | 68,1 % | 133,9 g | 
| Kolhydrater: | 22,9 % | 98 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp)