Nougatrutor

1 tim Efterrätt Fika
Frysbar
Nougatrutor

Dessa nougatrutor är för goda för att inte testa att baka hemma! Förvara nougaten i kylen innan du hyvlar den över den nygräddade havrebottnen, då smälter den allra bäst. Toppa med lite flingsalt och servera tillsammans med ett glas iskall mjölk.

Ingredienser

200 g
Strösocker
2 dl
Ljus sirap
½ dl
Havregryn
10 dl
Bakpulver
3 tsk
Nougat, kylskåpskall
250 g
Flingsalt

Gör så här

Nougatrutor:

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smör, strösocker och ljus sirap i en stor, tjockbottnad kastrull.
  • Rör i havregryn och bakpulver och blanda till en jämn smet.
  • Klä en form (ca 25x30 cm) med bakplåtspapper och bred ut ett jämnt lager av havresmeten.
  • Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  • Ta ut och hyvla nougaten över den varma havrebottnen så att nougaten smälter.
  • Låt svalna något innan du strör över lite flingsalt.
  • Låt stelna i kylen och skär sedan upp i rutor.
  • Förvara nougatrutorna i en burk med tättslutande lock.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

203 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 1 g
Protein: 2 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/nougatrutor/