Nougatrutor

Nougatrutor

1 tim Fika Efterrätt
Dessa nougatrutor är för goda för att inte testa att baka hemma! Förvara nougaten i kylen innan du hyvlar den över den nygräddade havrebottnen, då smälter den allra bäst. Toppa med lite flingsalt och servera tillsammans med ett glas iskall mjölk.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nougatrutor/

Gör så här

Nougatrutor:
  • Värm ugnen till 200°.
  • Smält smör, strösocker och ljus sirap i en stor, tjockbottnad kastrull.
  • Rör i havregryn och bakpulver och blanda till en jämn smet.
  • Klä en form (ca 25x30 cm) med bakplåtspapper och bred ut ett jämnt lager av havresmeten.
  • Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  • Ta ut och hyvla nougaten över den varma havrebottnen så att nougaten smälter.
  • Låt svalna något innan du strör över lite flingsalt.
  • Låt stelna i kylen och skär sedan upp i rutor.
  • Förvara nougatrutorna i en burk med tättslutande lock.
Klart!
Energi:

203 kcal

Fiber: 1 g
Protein: 2 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 11 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
2 dl
Ljus sirap
½ dl
Havregryn
10 dl
Bakpulver
3 tsk
Nougat, kylskåpskall
250 g
Flingsalt