Nougatägg

Nougatägg

45 min
Fyllda ägg med kanderad mandel, nougat och mandelmassa som du kan dekorera fint med smält choklad. Testa också att kandera hasselnötter och göm i mandelmassan istället om du vill!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nougatagg/

Gör så här

  • Karamellisera mandeln i florsockret i en varm stekpanna och tillsätt apelsinskalet på slutet. Lägg ut mandlarna på bakplåtspapper och låt svalna.
  • Dela nougaten i 24 delar. Tryck in en mandel i varje nougatbit och forma till ägg. Kavla ut bitar av mandelmassan och lägg runt nougatäggen som ett skal.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa eller eller ringla nougatäggen i choklad.
Klart!
Energi:

90 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Nougat
100 g
Mandel
1 dl
Florsocker
2 msk
Apelsin
rivet skal av 1
Marsipan gärna röd, grön eller gul
200 g
Mörk choklad
50 g