Nougatägg

45 min
Nougatägg

Fyllda ägg med kanderad mandel, nougat och mandelmassa som du kan dekorera fint med smält choklad. Testa också att kandera hasselnötter och göm i mandelmassan istället om du vill!

Ingredienser

Nougat
100 g
Mandel
1 dl
Florsocker
2 msk
Apelsin
rivet skal av 1
Marsipan gärna röd, grön eller gul
200 g
Mörk choklad
50 g

Gör så här

  • Karamellisera mandeln i florsockret i en varm stekpanna och tillsätt apelsinskalet på slutet. Lägg ut mandlarna på bakplåtspapper och låt svalna.
  • Dela nougaten i 24 delar. Tryck in en mandel i varje nougatbit och forma till ägg. Kavla ut bitar av mandelmassan och lägg runt nougatäggen som ett skal.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa eller eller ringla nougatäggen i choklad.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

90 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/nougatagg/