Nougatägg

Nougatägg

Betyg

(13 st)

45 min

Fyllda ägg med kanderad mandel, nougat och mandelmassa som du kan dekorera fint med smält choklad. Testa också att kandera hasselnötter och göm i mandelmassan istället om du vill!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

  • 100 g nougat
  • 1 dl mandel
  • 2 msk florsocker
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 200 g marsipan gärna röd, grön eller gul
  • 50 g mörk choklad

Gör så här:

Gör så här:

Karamellisera mandeln i florsockret i en varm stekpanna och tillsätt apelsinskalet på slutet. Lägg ut mandlarna på bakplåtspapper och låt svalna. Dela nougaten i 24 delar. Tryck in en mandel i varje nougatbit och forma till ägg. Kavla ut bitar av mandelmassan och lägg runt nougatäggen som ett skal. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa eller eller ringla nougatäggen i choklad.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem