Noribakad hälleflundra, broccoli och gratinerad kungskrabba
                                
                                    2 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid: 2 tim
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Att baka fisken i noriark ger smak av hav och en asiatisk touch. Lägg upp fisk och tillbehör på tallrikar när kungskrabban är i ugnen och servera så fort den är klar. Detta är Årets Kock 2016, Jimmi Erikssons, vinnarrätt som han anpassat för hemmakockar.
 
    
            Jimmi Eriksson
                Årets kock 2016
        
    
 
    Ingredienser
Ingefärssyltad gurka och lök:
| 
                                            
                                                Gurka
                                            
                                     | ½ | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Ättiksprit 12%
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Riven färsk ingefära
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Färska små gula lökar
                                            
                                     | 8 | 
Vitvinssås:
| 
                                            
                                                Bananschalottenlök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Torrt vitt vin
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Fiskbuljong
                                            
                                     | ½ liter | 
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Majsstärkelse
                                            
                                     | ½ msk | 
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Pressad citronsaft
                                            
                                     | 1 msk | 
Noribakad hälleflundra:
| 
                                            
                                                Hälleflundra
                                            
                                     | 400 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Noriark
                                            
                                     | 2 | 
Broccolikräm:
| 
                                            
                                                Broccolibuketter
                                            
                                     | 250 g | 
|---|---|
| 5 dl | |
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
Broccolicrudité:
| 
                                            
                                                Broccolibuketter
                                            
                                     | 50 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 krm | 
Kungskrabba:
| 
                                            
                                                Av kungskrabba
                                            
                                     | 2 ben | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Äggulor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Matolja
                                            
                                     | 1 dl | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | rivet skal och saft av ½ | 
| 
                                            
                                                Japansk soja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Riven färsk ingefära
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Riven vitlöksklyfta
                                            
                                     | ½ | 
Servering:
| 
                                            
                                                Mandelspån
                                            
                                     | 50 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Forellrom
                                            
                                     | 40 g | 
Gör så här
Ingefärssyltad gurka och syltlök:
Vitvinssås:
Noribakad hälleflundra:
Broccolikräm:
Broccolicrudité:
Kungskrabba:
Servering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
1394 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,5 g | 
| Protein: | 17,4 % | 59,8 g | 
| Fett: | 67,2 % | 105,9 g | 
| Kolhydrater: | 14,2 % | 48,6 g | 
 
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    