Noribakad hälleflundra, broccoli och gratinerad kungskrabba
2 tim
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Att baka fisken i noriark ger smak av hav och en asiatisk touch. Lägg upp fisk och tillbehör på tallrikar när kungskrabban är i ugnen och servera så fort den är klar. Detta är Årets Kock 2016, Jimmi Erikssons, vinnarrätt som han anpassat för hemmakockar.

Jimmi Eriksson
Årets kock 2016

Ingredienser
Ingefärssyltad gurka och lök:
Gurka
|
½ |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
Strösocker
|
1 dl |
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
Riven färsk ingefära
|
2 tsk |
Färska små gula lökar
|
8 |
Vitvinssås:
Bananschalottenlök
|
1 |
---|---|
2 msk | |
Torrt vitt vin
|
1 dl |
Fiskbuljong
|
½ liter |
1 dl | |
Majsstärkelse
|
½ msk |
50 g | |
Salt
|
½ tsk |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Noribakad hälleflundra:
Hälleflundra
|
400 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Noriark
|
2 |
Broccolikräm:
Broccolibuketter
|
250 g |
---|---|
5 dl | |
100 g | |
Salt
|
1 tsk |
Broccolicrudité:
Broccolibuketter
|
50 g |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Kungskrabba:
Av kungskrabba
|
2 ben |
---|---|
Äggulor
|
2 |
Matolja
|
1 dl |
2 msk | |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Japansk soja
|
1 msk |
Riven färsk ingefära
|
2 tsk |
Riven vitlöksklyfta
|
½ |
Servering:
Mandelspån
|
50 g |
---|---|
Forellrom
|
40 g |
Gör så här
Ingefärssyltad gurka och syltlök:
Vitvinssås:
Noribakad hälleflundra:
Broccolikräm:
Broccolicrudité:
Kungskrabba:
Servering:

