Nizzasallad med kall sås

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Nizzasallad med kall sås

En klassisk sallad från Franska Rivieran. Njut av läckra smakkombinationer och vackra färger.

Ingredienser

Färskpotatisar
4
Färsk haricots verts
250 g
Rödlök
½
Tomater
2
Sallad
4 dl
Kokta ägg
2
Tonfisk i olja
400 g
Sardellfiléer
1 burk
Svarta oliver
20

Sås:

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
1 krm
Peppar
1 krm

Gör så här

  • Koka potatisen, låt svalna.
  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå kallt ca 30 min.
  • Koka haricots verts och spola dem kalla.
  • Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor. Dela salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor.
  • Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3 msk av oljan.
  • Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål. Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver.
  • Ringla över lite av såsen. Servera resten av såsen till.
Klart!
https://www.arla.se/recept/nizzasallad-med-kall-sas/