Morotssoppa med bönor och spiskumminkräm

Morotssoppa med bönor och spiskumminkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

En värmande, smakrik soppa som går snabbt att göra med färdigkokta bönor. Perfekt att spara och frysa in om det blir rester över.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g morötter
  • 200 g kålrötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 färsk röd chili
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • saft av 1 lime
  • 1½ tsk salt
  • 1 burk kidneybönor à 400 g
  • 30 g ärtskott

Spiskumminkräm:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche med spiskummin och limeskal. Ställ kallt.
  2. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin.
  3. Fräs rotfrukter, vitlök och chili i smör-&rapsolja ca 3 min på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt buljong och vatten. Koka ca 20 min tills grönsakerna är mjuka.
  4. Mixa soppa slät och tillsätt ingefära, limesaft och salt. Koka upp soppan igen.
  5. Skölj bönorna i en sil. Fördela bönorna i botten på djupa tallrikar eller i glasburkar.
  6. Lägg på en klick spiskumminkräm och häll på den varma soppan. Toppa med ärtskott.

Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag