Morotssoppa med bönor och spiskumminkräm

Morotssoppa med bönor och spiskumminkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

En värmande, smakrik soppa som går snabbt att göra med färdigkokta bönor. Perfekt att spara och frysa in om det blir rester över.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g morötter
  • 200 g kålrötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 färsk röd chili
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1½ tsk salt
  • saft av 1 lime
  • 1 burk kidneybönor à 400 g
  • 30 g ärtskott

Spiskumminkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Blanda crème fraiche med spiskummin och limeskal. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs rotfrukter, vitlök och chili i smör-&rapsolja ca 3 min på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt buljong och vatten. Koka ca 20 min tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät och tillsätt ingefära, salt och limesaft. Koka upp soppan igen. Skölj bönorna i en sil. Fördela bönorna i botten på djupa tallrikar eller i glasburkar. Lägg på en klick spiskumminkräm och häll på den varma soppan. Toppa med ärtskott.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem