Morotsomelett med ärtskott

Morotsomelett med ärtskott

20 min Huvudrätt
Att svänga ihop en omelett är perfekt snabbmat till helgfrukost, lunch eller middag. Servera som den är eller till skinka eller lite rökt lax.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotsomelett-med-artskott/

Gör så här

  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor.
  • Skala och riv morötterna grovt. Blanda ner dem och osten i smeten.
  • Stek omeletterna i omgångar i en smör i en stekpanna. Vik dem och lägg upp på tallrikar. Toppa med ärtskott.
  • Servera med bröd och färskost.
Klart!
Energi:

395 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Ägg
8
1 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Cayennepeppar
1 krm
Morötter
2
150 g
2 msk
Ärtskott
40 g
Tillbehör:
Knäckebröd, gärna fröknäcke
4 skivor
100 g