Morotsomelett med ärtskott

20 min Frukost Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Snabbmat
Morotsomelett med ärtskott

Att svänga ihop en omelett är perfekt snabbmat till helgfrukost, lunch eller middag. Servera som den är eller till skinka eller lite rökt lax.

Ingredienser

Ägg
8
1 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Cayennepeppar
1 krm
Morötter
2
150 g
2 msk
Ärtskott
40 g

Tillbehör:

Knäckebröd, gärna fröknäcke
4 skivor
100 g

Gör så här

  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor.
  • Skala och riv morötterna grovt. Blanda ner dem och osten i smeten.
  • Stek omeletterna i omgångar i en smör i en stekpanna. Vik dem och lägg upp på tallrikar. Toppa med ärtskott.
  • Servera med bröd och färskost.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

395 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/morotsomelett-med-artskott/