Mörk tryffel

Mörk tryffel

Betyg

(20 st)

Suverän tryffel på mörk choklad som smaksätts med en god likör eller konjak. I detta recept använder vi både vispgrädde och kvarg. Gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och konjak eller likör. Låt chokladen stelna något i kylen 1-2 timmar. Forma den till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Sikta kakao över tryfflarna. Lägg dem gärna i pappersformar för småbröd. Låt stelna och förvara i kyl.

Tips:

Konjak kan bytas ut mot samma mängd likör. Den som vill ha lite barnsligare smak byter ut 100 g av chokladen mot mjölkchoklad och siktar florsocker över istället för kakao.

Så lyckas du med tryffeln

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem