Mörk chokladtryffel - Recept | Arla
Mörk chokladtryffel

Mörk chokladtryffel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Perfekta små munsbitar till kaffet, lika lätta att göra som att äta upp. Rör ihop chokladsmeten, låt den stelna och forma till bollar som du rullar i kakao.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

  • 1 dl kakao

Gör så här

Gör så här

Hacka chokladen, lägg i en bunke. Koka upp grädde, honung och smör. Häll det över chokladen. Rör om tills chokladen smält och smeten är slät. Låt stelna minst 6 tim i rumstemperatur. Forma bollar och rulla dem i kakao.

Tips:

Du kan smaksätta tryffel med t ex kardemumma, rivet apelsinskal eller hackade nötter.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa: