Matotto-gröt
25 min
Huvudrätt
Lunch
•
Här kommer ett recept på en krämig gröt gjord på matvete. Låt matvetet koka länge i grönsaksbuljongen och vänd sedan i smör, pesto och spenat. Resultatet blir en grön och härlig matvetegröt som påminner lite om en risotto - vi kallar den för matotto!
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
|
Matvete
|
4 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
ca 1 liter |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
| 25 g | |
|
Babyspenat
|
50 g |
Pesto:
|
Färsk basilika
|
2 krukor |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 dl |
|
Parmesanost
|
75 g |
|
Rostade pinjenötter
|
50 g |
|
Citron, skal och saft
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
684 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,6 g |
| Protein: | 10,7 % | 18 g |
| Fett: | 57 % | 44,1 g |
| Kolhydrater: | 32,3 % | 54,3 g |