Matotto-gröt
25 min
Huvudrätt
Lunch
•
&format=webp)
Här kommer ett recept på en krämig gröt gjord på matvete. Låt matvetet koka länge i grönsaksbuljongen och vänd sedan i smör, pesto och spenat. Resultatet blir en grön och härlig matvetegröt som påminner lite om en risotto - vi kallar den för matotto!

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
Matvete
|
4 dl |
---|---|
Vatten
|
ca 1 liter |
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
25 g | |
Babyspenat
|
50 g |
Pesto:
Färsk basilika
|
2 krukor |
---|---|
Olivolja
|
1 dl |
Parmesanost
|
75 g |
Rostade pinjenötter
|
50 g |
Citron, skal och saft
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
684 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 11,6 g |
Protein: | 10,7 % | 18 g |
Fett: | 57 % | 44,1 g |
Kolhydrater: | 32,3 % | 54,3 g |

