Matjessill med brynt smör

Matjessill med brynt smör

40 min Buffé Förrätt
Matjessill är en klassiker till midsommarbuffén och är även bra lunch när du har kokt potatis över. Brynt smör med fänkålsfrön ger ny smak till matjessillen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/matjessill-med-brynt-smor/

Gör så här

  • Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna.
  • Dela sillen i bitar och lägg dem på ett fat. Halvera och fördela potatisen runt sillen. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
  • Bryn smöret med fänkålsfröna och ringla det över sillen.
  • Toppa med gräddfil, gräslök, rödlök och peppar.
Klart!
Energi:

385 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Färskpotatis
400 g
Matjessillfiléer
200 g
Rödlök
1
50 g
Hela fänkålsfrön
1 tsk
2 dl
Hackad färsk gräslök
½ dl
Svartpeppar
1 krm