Masala oats
35 min
Huvudrätt
Lunch
•
Masala oats är en smakrik indisk gröträtt sprängfylld med kryddstarka smaker! I detta recept har vi valt att koka steel cut oats i både vatten och kokosmjölk för ett extra krämigt resultat. Den heta gröten äts bäst varm tillsammans med en klick frisk yoghurt och rostade kokoschips.
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
|
Bananschalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk röd chili
|
1 |
|
Färsk ingefära
|
25 g |
| 2 msk | |
|
Morötter
|
2 |
|
Tomat
|
1 |
|
Garam masala
|
1 msk |
|
Curry
|
2 tsk |
|
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
|
Paprikapulver
|
1 tsk |
|
Hel kummin, mortlad
|
1 tsk |
|
Korianderfrön, mortlad
|
1 tsk |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Kokosmjölk
|
250 ml |
|
Vatten
|
6 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
|
Steel cut oats
|
2 dl |
|
Mango chutney
|
2 msk |
|
Frysta gröna ärter
|
2 dl |
|
Salt och svartpeppar
|
Myntayoghurt:
| 2 dl | |
|
Färsk mynta, finhackad
|
1 msk |
|
Lime, pressad saft
|
1 |
|
Salt och svartpeppar
|
Topping:
|
Kokoschips
|
1 dl |
|---|
Gör så här
Myntayoghurt:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
448 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,8 g |
| Protein: | 9,4 % | 10,4 g |
| Fett: | 63 % | 31,9 g |
| Kolhydrater: | 27,6 % | 30,4 g |