Masala oats
35 min
Huvudrätt
Lunch
•
&format=webp)
Masala oats är en smakrik indisk gröträtt sprängfylld med kryddstarka smaker! I detta recept har vi valt att koka steel cut oats i både vatten och kokosmjölk för ett extra krämigt resultat. Den heta gröten äts bäst varm tillsammans med en klick frisk yoghurt och rostade kokoschips.

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
Bananschalottenlökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk röd chili
|
1 |
Färsk ingefära
|
25 g |
2 msk | |
Morötter
|
2 |
Tomat
|
1 |
Garam masala
|
1 msk |
Curry
|
2 tsk |
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Hel kummin, mortlad
|
1 tsk |
Korianderfrön, mortlad
|
1 tsk |
Lagerblad
|
2 |
Tomatpuré
|
1 msk |
Kokosmjölk
|
250 ml |
Vatten
|
6 dl |
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
Steel cut oats
|
2 dl |
Mango chutney
|
2 msk |
Frysta gröna ärter
|
2 dl |
Salt och svartpeppar
|
Myntayoghurt:
2 dl | |
Färsk mynta, finhackad
|
1 msk |
Lime, pressad saft
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Topping:
Kokoschips
|
1 dl |
---|
Gör så här
Myntayoghurt:

