Marsipanpraliner med aprikos och mandel

Marsipanpraliner med aprikos och mandel

Betyg

(3 st)

Praliner av marsipan med aprikoskompott och smält choklad toppad med hackad mandel blir en delikat avslutning på en festmåltid, som godbit till kaffet eller i godisskålen. Du avgör själv genom att skära dem i önskad storlek.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den har smält. Rör i smöret och låt svalna. Hacka aprikoserna och mixa dem tillsammans med apelsinsaften till en puré. Kavla ut mandelmassan till en rektangulär platta, ca ½ cm tjock. Bred på aprikospurén över mandelmassan och bred till sist på chokladen. Strö på hackad mandel och skär i bitar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem