Marsipanpraliner med aprikos och mandel

Marsipanpraliner med aprikos och mandel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Praliner av marsipan med aprikoskompott och smält choklad toppad med hackad mandel blir en delikat avslutning på en festmåltid, som godbit till kaffet eller i godisskålen. Du avgör själv genom att skära dem i önskad storlek.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den har smält. Rör i smöret och låt svalna. Hacka aprikoserna och mixa dem tillsammans med apelsinsaften till en puré. Kavla ut mandelmassan till en rektangulär platta, ca ½ cm tjock. Bred på aprikospurén över mandelmassan och bred till sist på chokladen. Strö på hackad mandel och skär i bitar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem