Marsipanpraliner med aprikos och mandel

Marsipanpraliner med aprikos och mandel

20 min Buffé Efterrätt
Praliner av marsipan med aprikoskompott och smält choklad toppad med hackad mandel blir en delikat avslutning på en festmåltid, som godbit till kaffet eller i godisskålen. Du avgör själv genom att skära dem i önskad storlek.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den har smält. Rör i smöret och låt svalna.
  • Hacka aprikoserna och mixa dem tillsammans med apelsinsaften till en puré.
  • Kavla ut mandelmassan till en rektangulär platta, ca ½ cm tjock.
  • Bred på aprikospurén över mandelmassan och bred till sist på chokladen. Strö på hackad mandel och skär i bitar.
Klart!
Energi:

100 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 5 g

Ingredienser

½ dl
Grovhackad mörk choklad
150 g
1 tsk
Torkade aprikoser
200 g
Apelsin, pressad saft
1
Mandelmassa
300 g
Hackad mandel
½ dl