Marockansk morots- och bönsallad med apelsindressing
                                
                                     30 min
                                
                                    Förrätt
                                    Tillbehör
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Harissa är en marockansk kryddblandning som köps färdig. Du kan även improvisera fram en egen blandning med sambal oelek, vitlök, spiskummin och mald koriander.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Färsk haricots verts
                                            
                                     | 400 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Morot
                                            
                                     | 300 g | 
| 
                                            
                                                Black eye bönor
                                            
                                     | 400 g | 
Apelsindressing:
| 
                                            
                                                Apelsin
                                            
                                     | rivet skal och saft av ½ | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Honung
                                            
                                     | 1 msk | 
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Saltrostade solroskärnor
                                            
                                     | 4 msk | 
| 
                                            
                                                Färsk koriander
                                            
                                     | ½ kruka | 
Harissayoghurt:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Malen spiskummin
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Harissa
                                            
                                     | 2 tsk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
361 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,2 g | 
| Protein: | 17,8 % | 15,8 g | 
| Fett: | 53,8 % | 22 g | 
| Kolhydrater: | 28,4 % | 25,2 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)