Marmorerad tryffel med tranbär och nötter

Marmorerad tryffel med tranbär och nötter

Betyg

(5 st)

Snabb, enkel och vackert spräcklig choklad toppad med knapriga nötter och frön.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

  • 150 g mörk choklad
  • 50 g vit choklad
  • ½ dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • ½ msk glykossirap
  • 2 msk torkade tranbär
  • ½ dl grovhackade blandade nötter, t ex valnötter, jordnötter eller pecanötter
  • 3 msk blandade frön, t ex pumpakärnor och hampafrön

Gör så här:

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke, smält i mikro eller över vattenbad. Koka upp grädde och glykos. Häll grädden över den mörka chokladen och rör slät. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke, smält i mikro eller över vattenbad. Häll den mörka chokladen i formen och därefter den vita. Marmorera med en gaffel och strö över tranbär, nötter och frön. Låt stelna i kyl. Skär upp i bitar.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem