Mango lassi
10 min
Brunch
Frukost
Mellanmål
•
Mango lassi är en fräsch dryck baserad på just mango och yoghurt. Den blir väldigt god när den smaksätts med lite mortlad kardemumma, mynta och pistagenötter. Lika god till frukost, mellis och dessert! Det funkar bra att använda antingen färsk eller fryst tinad mango.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
| 5 dl | |
|
Mango, tinad eller färsk
|
5 dl |
|
Kallt vatten
|
1 dl |
|
Kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Honung
|
2 msk |
|
Pistagenötter
|
4 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per glas
Energi:
466 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per glas | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 11,5 % | 13,2 g |
| Fett: | 49,2 % | 25,9 g |
| Kolhydrater: | 39,3 % | 45 g |