Mango lassi

10 min Brunch Efterrätt Frukost Mellanmål
Mango lassi

Mango lassi är en fräsch dryck baserad på just mango och yoghurt. Den blir väldigt god när den smaksätts med lite mortlad kardemumma, mynta och pistagenötter. Lika god till frukost, mellis och dessert! Det funkar bra att använda antingen färsk eller fryst tinad mango.

Ingredienser

Arla Ko® Mild grekisk yoghurt
5 dl
Mango, tinad eller färsk
5 dl
Kallt vatten
1 dl
Kardemummakärnor
1 tsk
Honung
2 msk
Pistagenötter
4 msk

Gör så här

  • Börja med att mortla kardemummakärnorna.
  • Mixa yoghurt, mango, vatten, kardemumma och honung.
  • Häll upp i glas och toppa med hackade pistagenötter.
  • Servera mango lassi direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per glas

Energi:

478 kcal

Näringsvärden per glas
Protein: 13 g
Fett: 24 g
Kolhydrater: 49 g
https://www.arla.se/recept/mango-lassi/