Mandelkola

Mandelkola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Mandelkola är fantastiskt gott och extra delikata blir de små mandelkolorna om du doppar dem i choklad. Kola är mångas favoritgodis - inte bara till jul.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, ca 15 min i en vid kastrull eller 30 min i en gryta med mindre botten. Rör om då och då tills smeten håller ett kulprov. Smaksätt med hackade nötter eller mandel. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna, skär eller klipp i bitar. Slå in i papper och förvara kallt.

Tips:

Mandeln kan även bytas ut mot andra rostade nötter.

Så lyckas du med kolan

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag