Mac 'n' cottage cheese

45 min
Mac 'n' cottage cheese

En proteinrik macaroni and KESO® Cottage cheese! Denna pastagratäng är lätt att laga och lika lätt att älska. Det krispiga täcket av panko och bacon ger en härlig struktur till rätten. Servera den med en frisk majs- och tomatsallad!

Ingredienser

Makaroner, gärna fullkorn
340 g
500 g
150 g
Färsk grön jalapeño
1
Paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Bacon
140 g
Panko
2 dl
Färsk persilja
1 kruka

Majs- och tomatsallad:

Frysta majskorn, tinade
1 dl
Cocktailtomater
250 g
Gurka
½
Rödlök
1
Färsk persilja
1 kruka
Kallpressad olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda cottage cheese med riven ost. Finhacka jalapeñon och blanda ner i röran. Krydda med paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
  • Blanda ner de kokta makaroner i röran. Häll över i en smord ugnsform.
  • Skär bacon i små bitar och blanda med panko. Strö panko och bacon över pastan.
  • Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min tills täcket fått fin färg, är krispigt och baconet är tillagat.

Majs- och tomatsallad:

  • Halvera tomaterna och skär gurkan i halvmånar. Skala och skiva rödlöken tunt. Hacka persiljan. Blanda alla grönsaker i en skål. Blanda med olivolja, vinäger/, chili flakes och salt.
  • Servera Mac 'n' cottage cheese med majs- och tomatsalladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

748 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,8 g
Protein: 24,8 % 45,6 g
Fett: 30 % 25,4 g
Kolhydrater: 45,2 % 83,2 g
https://www.arla.se/recept/mac-n-cottage-cheese/