Mac and cheese med rödbetor, spenat och citron
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
En upphottad pastagratäng med mild ädelost och fina betor. De kan enkelt bytas mot andra kokta grönsaker som t ex blomkål, pumpa eller broccoli.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
|
Pasta, gärna fullkorn
|
250 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
½ |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
1½ msk |
| 5 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
| 140 g | |
|
Grönkål
|
65 g |
|
Förkokta rödbetor
|
3 |
Citronkrisp:
|
Panko
|
1½ dl |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Citron
|
finrivet skal från 1 |
|
Bladpersilja, hackad
|
1 kruka |
Gör så här
Citronkrisp:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
784 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,1 g |
| Protein: | 11,5 % | 22,2 g |
| Fett: | 48,5 % | 43 g |
| Kolhydrater: | 40 % | 77,2 g |