Lyxiga påskkycklingar

Lyxiga påskkycklingar

1 tim Efterrätt
Egen marsipan blir extra gott och lite lyxigt. Bäst resultat får man om man maler mandeln i en mandelkvarn men att använda sig av en matberedare är bra tips.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lyxiga-paskkycklingar/

Gör så här

  • Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper. Mixa dem mycket fint i matberedare eller mal dem i en mandelkvarn.
  • Blanda ner florsocker, tillsätt äggvita och arbeta samman till en slät massa.
  • Tillsätt mer florsocker om massan blir för fuktig, eller eventuellt några droppar vatten om den blir för torr och kompakt. Färga marsipanen gul.
  • Gör kycklingar genom att rulla en stor kula till kropp och en liten kula till huvud. Sätt den lilla kulan på den stora.
  • Dela mandelflarn på mitten och tryck fast på huvudet som näbb.
  • Smält choklad över vattenbad eller i mikro. Doppa underdelen av kycklingarnas kroppar i chokladen.
  • Ställ dem på ett smörpapper och låt stelna.
  • Doppa en tandpetare i choklad och måla ögon på kycklingarna.
Klart!
Energi:

165 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Mandel
200 g
Bittermandlar
3
Florsocker
2½ dl
Äggvita
1
Gul hushållsfärg
1 tsk
Mandelspån
Mörk eller vit choklad
100 g