Lutfisk med skånsk senapssås

Lutfisk med skånsk senapssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(49 st)

Lutfisk som får ny spännande smak av len senapssås. För många är lutfisk obligatorisk på julbordet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg lutfisk
  • 3 tsk salt

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Låt lutfisken ligga i kallt vatten 2-3 tim. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form med höga kanter. Salta och täck med aluminiumfolie. Koka i ugn 40-55 min. Sås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och grädde under omrörning. Koka såsen på svag värme 3-5 min. Rör då och då. Smaksätt med salt, socker, peppar och senap.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem