Lutfisk med skånsk senapssås - Recept | Arla
Lutfisk med skånsk senapssås

Lutfisk med skånsk senapssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(54 st)

Lutfisk som får ny spännande smak av len senapssås. För många är lutfisk obligatorisk på julbordet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ kg lutfisk, MSC märkt
  • 3 tsk salt

Sås:

Gör så här

Gör så här

Låt lutfisken ligga i kallt vatten 2-3 tim. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form med höga kanter. Salta och täck med aluminiumfolie. Koka i ugn 40-55 min. Sås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och grädde under omrörning. Koka såsen på svag värme 3-5 min. Rör då och då. Smaksätt med salt, socker, peppar och senap. Servera lutfisken med såsen samt kokt potatis och gröna ärter.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa: