Lutfisk med bakad silverlök

Lutfisk med bakad silverlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 4 skivor levain
  • olivolja
  • 1 dl hackad färsk persilja

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Ta ut lutfisken ur sin förpackning och torka den med pappershandduk. Fördela saltet i två ugnssäkra formar som får plats i ugnen tillsammans. Lägg 1 dl salt i ena formen och ställ lökarna i. Fyll botten på den andra formen med salt, lägg i fisken och täck med resten av saltet. Täck fisken med folie. Ställ in båda formarna i ugnen och baka ca 45 min. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Stompa den grovt tillsammans med crème fraiche. Skala den bakade löken, hacka den och blanda med moset. Plocka fisken och vänd ner den i moset. Tillsätt kryddpeppar, svartpeppar och smör. Koka ärterna i lättsaltat vatten.

Servering:

Rosta brödet. Ringla olivolja och strö persilja över moset och servera med ärter och bröd.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa: