Löksill

Löksill

Betyg

(58 st)

Löksill tillhör en av de klassiska inlagda sillarna vi gärna dukar upp på smörgåsbordet. Både röd och gul lök används i vårt recept på löksill.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 burk inläggningssill, ca 400 g
  • 2 gula lökar
  • 1 rödlök

Ättikslag:

  • 5 msk ättiksprit 12%
  • 2½ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad

Gör så här:

Gör så här:

Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Skala och skär lökarna i tunna skivor. Blanda ättikslagen i en kastrull och koka upp. Lägg i löken och låt kallna. Ta upp löken och varva den med sillen i en glasburk. Häll över lagen. Låt stå i kyl minst 2 dygn.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 215 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem