Lökflarn med sidfläsk och jordärtskockor

1 tim 10 min Buffé
Lökflarn med sidfläsk och jordärtskockor

Smakrika och frasiga flarn med rökt fläsk och ost. Garnera med färska örter och smulad ost. Passar utmärkt till buffén!

Ingredienser

Liten purjolök
1
Vitlöksklyftor
2
Rökt sidfläsk
150 g
50 g
Jordärtskockor
100 g
Kyld filodeg, ca 150 g
10 ark
150 g
75 g
Plockad färsk timjan
1 msk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Tärna fläsket. Stek lök och fläsk i 1 msk smör ca 4 min.
  • Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt och lägg i vatten.
  • Smält smöret. Varva arken med filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör mellan varje lager och bred färskosten på det översta lagret.
  • Toppa med fläsk- och lökblandningen. Ta upp och krama ur jordärtskockorna och fördela på flarnet. Smula över ost, timjan och peppar.
  • Baka i mitten av ugnen ca 20 min. Klipp eller skär i bitar.
Klart!

Näringsvärden, per bufféport

Energi:

145 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/lokflarn-med-sidflask-och-jordartskockor/