Lökflarn med sidfläsk och jordärtskockor

Lökflarn med sidfläsk och jordärtskockor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Smakrika och frasiga flarn med rökt fläsk och ost. Garnera med färska örter och smulad ost. Passar utmärkt till buffén!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bufféportioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Tärna fläsket. Stek lök och fläsk i smör-&rapsolja ca 4 min. Skiva jordärtskockorna tunt och lägg i vatten. Varva arken med filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja mellan varje lager och bred färskosten på det översta lagret. Toppa med fläsk- och lökblandningen. Ta upp och krama ur jordärtskockorna och fördela på flarnet. Smula över ost, timjan och peppar. Baka i mitten av ugnen ca 20 min. Klipp eller dela i bitar.

Näringsvärden, per bufféport

  • Energi: 145 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem